Mesélj nekem Indiáról ...

Az elmaradhatatlan bombayi életfűszer

Mindannyian szeretjük a filmeket, de az indiaiak egyenest imádják őket 🙂 🙂 🙂  Film, sorozat vagy hagyományos szappanopera, egyre megy. Szeretnek moziba járni, és óriási érdeklődéssel követik a sokszor családtagként számon tartott, köztiszteletnek örvendő sztárok filmbéli és valós életét. Számukra a film olyan, mint a fűszer. Míg a mesés keleti fűszerek az ételt teszik  élvezhetőbbé,… Tovább »

Zöldborsó, amit nem lehet megunni – recept

Észak-Indiában december és január a mattar, a friss zöldborsó ideje. Ilyenkor a piacokon hatalmas hegyekben áll ez a zöldszínű finomság, amit a kofák utánozhatatlan keleti piaci hangulatban egymást túlkiabálva, hangos szóval kínálnak. Míg az idény első napjaiban akár nyolcvan rúpiát is elkérnek egy kiló zöldborsóért, addig januárban már csak  “Ék kilo bísz, ék kilo pandra… Tovább »

A boldogság neve Parle G

Néhány évvel ezelőtt egy ismert csehországi társadalmi hetilapban cikk jelent meg Váránaszí kutyáiról. A cikket nagy érdeklődéssel olvastuk, hiszen a helyet mi is ismerjük és nekünk is van egy kutyusunk. De amekkora volt részünkről az érdeklődés, legalább akkora volt a csalódás is. Ugyanis a cikk szerint Váránaszí kutyáinak a földkerekség legsanyarúbb sorsa jutott. Éheznek, nem… Tovább »

Merre jártál Cadbury?

Aki a Cadbury nevet meghallja, annak bizonyára az ismert, Indiában pedig kifejezetten közkedvelt, kisebb-nagyobb kiszerelésben kínált püspöklila színű csomagolásba rejtett ízletes csokoládé finomság jut az eszébe. Vagy mégsem? Ha érdekel, szívesen elmesélem 🙂 Valahol a messzi Indiában, egy többmilliós nagyvárosban lakik egy kislány. Fekete hajú, copfos, ötéves lányka. Kedves, cserfes gyerek, aki  szüleivel és két… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!