Mesélj nekem Indiáról ...

Mesés onion pakori, ahogy Meena készíti – recept

Benáreszben egyszerűen csak onion pakorinak nevezett mesés hagymaropogós az egyik legismertebb indiai snack. Egy rendkívül közkedvelt utcai rágcsa, vendégváró ropogtatnivaló, nálunk akár „sörkorcsolyának” is becézhető finomság, amely a hatalmas ország területén ezernyi változatban létezik.

A friss hagymaropogós délutánonként mindenhol kapható – az utcán, vonatállomásokon, buszmegállókban. A frissen sütött pakorihoz sok helyen sült sózott csilipaprika is jár, és az ízletes csemegét elvitelre készen természetesen újságpapírba csomagolják 🙂

A csicseriborsós bundába rejtett hagymakarikák sikerének titka kétségkívül a roppanósra sült hagyma és a felhasznált egyszerű fűszer (koriander, kurkuma vagy zöldcsili) mámorító egyvelege. Nemcsak ízletes és egészséges, hanem egy csésze forró indiai tejes tea kíséretében a kellemes baráti beszélgetések nélkülözhetetlen velejárója is. Eredeti vendégváró finomság, ami sosem megy ki a divatból. Egyszerű, de mégis különleges csemege, amit bárki otthon is elkészíthet. Az alábbi indiai recept szerint most akár ti is nekifoghattok. A nagyszerű receptért hálás köszönettel tartozunk régi kedves barátunknak Meenának 🙂 🙂 🙂

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma
  • kb. 2 evőkanálnyi csicseriborsóliszt
  • 1-2 darab apróra vágott friss zöldcsili
  • só ízlés szerint
  • kb. 1 dl víz
  • olaj a sütéshez

A feltüntetett mennyiség kb. 4 személy részére elegendő.

Elkészítés

  1. A hagymát vékony szeletekre karikázzuk.
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a hagymát és az apróra vágott csilit, majd a keveréket megszórjuk csicseriborsóliszttel és egy csipetnyi sóval. Kézzel keverjük át úgy, hogy a lisztkeverék a hagymaszeleteket mindenhol jól bevonja. Hagyjuk állni kb. 10 percig.
  3. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a keverék állaga nagyon híg palacsintatésztára emlékeztessen.
  4. Wokban vagy mélyebb edényben forrósítsuk fel az olajat.
  5. A keverékből teáskanállal vagy indiai módon három ujjunkat (hüvelyk-, mutató- és középsőujjunkat) használva csipetnyi darabokat vegyünk ki, óvatosan csúsztassuk a forró olajba és süssük aranybarnára. A kész hagymaropogósokat azonnal tálaljuk és fogyasszuk melegen. Friss paradicsomos, hagymás, korianderes csatnival ez a páratlan élmény még tovább fokozható. Jó étvágyat és kellemes beszélgetést !!! 🙂 🙂 🙂

Köszönöm a látogatást! Ha tetszett a bejegyzés, gyere máskor is, hogy neked  is mesélhessek Indiáról.

A legújabb bejegyzéseket Facebookon is követheted itt: Mesélj nekem Indiáról

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!